El projecte Rossinyol, que ha arribat a la seva 18a edició, ha unit durant aquest curs estudiants universitaris amb estudiants de diverses escoles de la Garrotxa, creant un vincle de creixement mutu. Aquest curs 2023/2024, han estat setze joves estudiants de la Universitat de Girona i setze alumnes de secundària de vuit centres educatius garrotxins, els que han conformat les parelles participants, que actuen com a mentors i mentorats.

Aquestes setze parelles s’han anat trobant un cop per setmana des del mes de novembre i aquesta dinàmica s’ha allargat fins al mes de maig. Els joves universitaris que actuen com a mentors han esdevingut un referent en l’acompanyament dels alumnes més joves. L’objectiu d’aquest programa és crear un vincle entre mentor i mentorat, realitzant activitats plegats i oferint noves experiències i oportunitats.

En una trobada setmanal, les parelles han portat a terme activitats lúdiques, culturals, educatives, socials i de coneixement del territori, per tal de potenciar les habilitats socials, lingüístiques i culturals dels mentorats i mentorades.

El Projecte Rossinyol és un programa molt arrelat a la Garrotxa, ja que Olot va ser el primer municipi a participar en una prova pilot que es va desenvolupar al llarg del curs 2005/2006.