Avui, dimecres 15 de maig, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha celebrat un nou Ple ordinari. Un dels punts ha estat l’aprovació de la modificació de l’acord de condicions de treball del personal del Consell i dels seus ens públics dependents, el Consorci de l’Alta Garrotxa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, amb l’objectiu de millorar les condicions salarials del personal públic.  Ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els partits que conformen el Ple: Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, Estimem les Planes, el PSC i la CUP.

Això s’aconseguirà per dues vies diferents. La primera, i respectant un acord votat prèviament pels mateixos treballadors, és la del reconeixement dels triennis meritats al personal laboral corresponents al període comprès entre els anys 2001 i 2018, any en què va entrar en vigor l’actual acord. Mitjançant una reserva pressupostària inclosa al pressupost del 2024, ara ja s’inclouran la totalitat dels triennis a les nòmines a partir del mes de juny. Aquesta mesura va ser una de les propostes presentades pel comitè de personal. Paral·lelament, s’està treballant la segona actuació: una nova relació i valoració de llocs de treball. Es preveu que aquest procés finalitzi abans que acabi aquest 2024 i garantir, d’aquesta manera, una major equitat interna i també externa amb administracions públiques similars. Així mateix, el Consell Comarcal seguirà assumint les quotes col·legials dels treballadors que necessitin estar col·legiats per exercir la seva feina.

Servei de menjadors escolars i casals d’estiu

D’altra banda, el Ple, amb els vots a favor de  tots els grups excepte la CUP (abstenció), ha donat llum verda a l’expedient de contractació del servei de menjadors escolars i de casals d’estiu de la comarca de la Garrotxa mitjançant un procediment obert subjecte a regulació harmonitzada. El servei de menjador inclou la compra dels aliments, l’elaboració i el subministrament dels menús per a totes les escoles, així com pel personal docent i no docent autoritzat pel Consell Comarcal i el servei de monitoratge per les escoles de primària i secundària. També incorpora els berenars de les escoles bressol i l’elaboració i el subministrament dels menús pels casals d’estiu.

Es tracta d’una segona licitació, ja que la primera va quedar deserta per manca de d’empreses que es presentessin. Ara, s’han modificat alguns aspectes per a assegurar al màxim possible que en aquest cas es pugui adjudicar el servei. Per exemple, la nova licitació (que s’ha establert en 4.488.123,08 €) passarà a tenir una durada de dos cursos escolars (2024-2025 i 2025-2026). Pel que fa a les pròrrogues, ara se’n preveu només una d’un curs escolar (2026-2027). En l’anterior licitació es proposaven dos anys de contracte més tres pròrrogues d’un any cadascuna. Sense renunciar al producte de proximitat, també s’han flexibilitzat alguns criteris del plec de condicions. Amb l’aprovació d’aquesta licitació, es preveu que es pugui formalitzar el nou contracte abans que finalitzi el mes de juliol.

Modificació dels Estatuts del Consorci DinàmiG

La ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci DinàmiG – Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, avalada amb els vots dels grups comarcals de tots els grups excepte la CUP, que s’ha abstingut, també s’ha aprovat avui. Aquesta modificació s’ha portat a terme perquè el Consorci DinàmiG pugui incorporar ara tots els ajuntaments de la comarca que així ho vulguin en els seus òrgans de govern. Actualment, DinàmiG estava format per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Arran d’aquest nou procés, la Junta General de DinàmiG va aprovar el 19 de març la redefinició de les finalitats i funcions del Consoci DinàmiG, així com la modificació dels seus estatuts per tal d’adaptar-se a la nova realitat d’organització territorial. El 18 d’Abril, va ser l’Ajuntament d’Olot qui va ratificar aquest acord i ara és el Consell Comarcal qui ho fa. A partir del mes de juny, els ajuntaments que així ho desitgin ja es podran començar a incorporar al Consorci.

Modificació de crèdit del pressupost

El Ple d’avui ha aprovat inicialment, amb el suport de totes les formacions polítiques que el conformen, la modificació de crèdit 7/2024 del pressupost del Consell Comarcal de la Garrotxa per a l’exercici 2024 de crèdit extraordinari i suplement de crèdit  finançat amb romanent de tresoreria per un valor total de 360.137,94 €. D’aquests diners, destaquen els 101.437,94 € destinats a l’Ajuntament d’Olot per a millores als centres educatius de l’Escola Malagrida, l’Escola Pla de Dalt i l’Institut Escola Greda. Aquest import sorgeix del romanent del servei de menjador d’aquests tres centres. També, els 200.000 € reservats per a la compra i l’adequació d’un local destinat a serveis públics comarcals. Finalment, fer esment dels 50.000 € previstos per a la construcció d’una escala d’emergència a l’edifici del Consell i dels 5.000 € destinats a la nova web de l’Oficina de Transició Energètica de la Garrotxa.

Altres punts aprovats

– Aprovació de la pròrroga del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca per a l’assistència tècnica en matèria d’urbanisme, d’obres, de patrimoni, d’habitatge i de manteniment de cartografia.

– Aprovació de la pròrroga dels convenis d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Castellfollit de la Roca i de Tortellà per a l’assistència tècnica comptable i pressupostària especialitzada.

– Acceptació de l’encàrrec de gestió sol·licitat per l’Ajuntament de Riudaura relatiu a l’assistència tècnica en sistemes d’informació, i deixar sense efecte el conveni anterior.

– Acceptació de l’encàrrec de gestió sol·licitat per l’Ajuntament de Besalú per a l’assistència tècnica en matèria d’emergències i de protecció civil, i aprovació del corresponent conveni.

– Acceptació de l’encàrrec de gestió sol·licitat per varis ajuntaments per dur a terme el Programa Treball i Formació Joves Tutelats i Extutelats 2023, i aprovació del corresponent conveni.