Ahir dimecres 4 de setembre a les 18.30 h, la Sala Gòtica de Besalú va ser la seu de l’Acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya de la comarca de la Garrotxa. Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Consell Comarcal de la Garrotxa i Òmnium Cultural, juntament amb l’Ajuntament de Besalú, en van ser els organitzadors. Van presidir l’acte l’alcalde de Besalú, el Sr. Lluís Guinó, el president del Comarcal de la Garrotxa, el Sr. Santi Reixach i la presidenta d’Òmnium Garrotxa, la Sra. Glòria Bassets.

En la línia de l’any passat a Argelaguer, es va repetir el nou format recuperat en aquest mandat basat en una conferència, l’entrega d’una bandera a cada alcalde garrotxí i un posterior aperitiu servit per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Cuina Volcànica. Enguany, seguint l’ordre alfabètic de les localitats de la comarca, es va celebrar l’acte a Besalú. Aquest sistema rotatiu de seu respon a la iniciativa, també iniciada fa un any, de fer més partícips els municipis de la comarca de les activitats del Consell i a la convicció que actes importants com la commemoració de l’Onze de Setembre han de poder acostar-se a tots els garrotxins i garrotxines.

La conferència va anar a càrrec de Pep Fargas sota el títol “De la barretina a la intel·ligència artificial”. Fargas és gestor i activista cultural. Nascut a Barcelona, es trasllada a Olot el 1982 on s’implica en diversos moviments culturals, socials i polítics. Ha estat actor, pallasso i director teatral. També va ser regidor de cultura d’Olot, entre el 1999 i el 2005, càrrec des d’on impulsa la redacció del Pla de Cultura i la creació de l’Institut de Cultura i la Xarxa Transversal, de la qual en serà gerent des del 2006 fins al 2011. Escriu de manera regular en publicacions digitals i és autor del text i guió dels còmics de la col·lecció el Gamarús de divulgació històrica. L’any 2012 crea el festival Lluèrnia del qual en serà el director fins al 2021. L’any 2018 va ser distingit amb les Ales a la Cultura d’Olot.