Avui, dimecres 24 de juliol, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha celebrat el Ple ordinari previ a les vacances d’estiu. En el seu transcurs, s’hi han aprovat diferents convenis encarregats pels ajuntaments de la comarca. El seu objectiu és facilitar les diferents tasques de gestió en àmbits tan diversos com l’assistència als municipis, medi ambient, energia i educació, especialment en municipis amb una infraestructura i recursos humans reduïts.

Un dels més destacats, en matèria de medi ambient i emergències, és l’acceptació de l’encàrrec de gestió sol·licitat per l’Ajuntament de Besalú relatiu a l’assistència tècnica per al control del sistema d’abastament d’aigua del municipi, i aprovació del corresponent conveni. Les tasques previstes, entre altres, consisteixen en un seguiment mensual del sistema d’abastament, en donar suport tècnic en la tramitació de concessions administratives de les captacions d’aigua i en l’assistència tècnica en la sol·licitud de subvencions i en la resolució d’incidències. A més a més, ha tirat endavant l’aprovació definitiva del Projecte d’expropiació pel sistema de taxació conjunta dels terrenys en sòl no urbanitzable afectats per l’execució del Projecte constructiu modificat d’optimització del sanejament de Castellfollit i del nucli de Fluvià de Montagut i Oix (la Garrotxa).

Pel que fa a la conselleria comarcal d’assistència als municipis, destaca l’aprovació de la pròrroga del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Maià de Montcal per a l’assistència tècnica en matèria d’urbanisme, d’obres, de patrimoni, d’habitatge i de manteniment de cartografia. També s’ha donat llum verda a la pròrroga del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Santa Pau per a l’assistència tècnica comptable i pressupostària especialitzada.

Finalment, en l’àmbit educatiu s’ha acceptat l’encàrrec de gestió sol·licitat per diversos ajuntaments per a l’assistència tècnica en la gestió del servei de menjador de les respectives escoles bressol, i aprovació del corresponent conveni. Es tracta de les escoles bressol Petit Lledoner (Sant Jaume de Llierca), Petits Pescallunes (Sant Feliu de Pallerols), El Niu (Sant Joan les Fonts) i del conjunt d’escoles bressol municipals d’Olot.

Tots aquests punts han estat aprovats per la totalitat de grups comarcals del Ple.

Continuïtat del projecte Xarxa de Senders Itinerànnia
D’altra banda, amb els vots favorables de tot el Ple, s’ha aprovat la pròrroga, per un període de 4 anys, dels convenis d’encàrrec de gestió formalitzats amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i del Consell Comarcal del Ripollès per a la coordinació, comercialització i promoció del Projecte Xarxa de Senders Itinerànnia.

Increment del 2% de les retribucions del personal
El Ple també ha aprovat unànimement un increment del 2% de les retribucions al personal del Consell Comarcal de la Garrotxa amb efectes des de l’1 de gener de 2024, que s’aplicarà sobre les retribucions a 31 de desembre de 2023. En data 27 de juny de 2024 es va publicar al BOE el Reial Decret Llei 4/2024, de 26 de juny pel qual es prorroguen determinades mesures per afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes a Ucraïna i el Pròxim Orient i s’adopten mesures urgents en matèria fiscal, energètica i social, entre les quals aquest increment salarial.

Altres punts aprovats

  • Aprovació de la primera pròrroga del contracte de subministrament d’energia elèctrica de diversos ens locals de la comarca de la Garrotxa.
  • Modificació del contracte de subministrament d’energia elèctrica de diversos ens locals de la comarca de la Garrotxa, lot 4.
  • Aprovació de la modificació de crèdit 10/2024 del pressupost per a l’any 2024.
  • Aprovació de la pròrroga del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot per l’assistència en la gestió del menjador a l’Estiu Riu – Projecte d’activitats educatives de lleure.