Turisme Garrotxa ha reeditat dues de les publicacions més utilitzades per turistes i visitants per a orientar-se per la Garrotxa, ambdues mapes, cada un dels quals amb un objectiu diferent, però amb una novetat: un paper amb un certificat que garanteix el control del seu origen.

La primera publicació que s’ha reeditat ha estat el mapa turístic de la comarca que, com de costum, també inclou el plànol turístic de la ciutat d’Olot. Aquest mapa té per objectiu informar els turistes i visitants de l’oferta privada, però també pública, relacionada amb els serveis que podran necessitar durant la seva visita o estada. En aquesta ocasió, inclou informació de 122 allotjaments, restaurants i activitats turístiques de tota la comarca d’empreses associades a Turisme Garrotxa.

La segona publicació que s’ha reeditat ha estat el mapa d’itineraris a peu i en bicicleta, un desplegable que permet consultar el traçat orientatiu de la major part de la xarxa de camins i dels més de 100 itineraris senyalitzats aptes per a recórrer a peu i en bicicleta. El mapa s’ha actualitzat amb els canvis de traçat i els nous itineraris creats al llarg dels darrers mesos, amb un total d’uns mil quilòmetres de camins plasmats al mapa.

Les 45.000 unitats del mapa turístic de la Garrotxa i les 30.000 del mapa d’itineraris a peu i en bicicleta ja estan a disposició de totes les oficines de turisme i de tots els establiments associats a l’entitat. També estan disponibles al lloc web de Garrotxa Turisme.

Com a novetat, per primera vegada s’han editat aquestes dues publicacions amb paper amb certificat FSC mixt, una acció alineada amb l’estratègia turística de la Garrotxa, basada en la Carta Europea de Turisme Sostenible a la Garrotxa (CETS), l’eina de treball creada per la Federació EUROPARC i que apliquen, de manera coordinada, les administracions i entitats vinculades al sector turístic de la nostra comarca des de l’any 2001, així com diferents empreses compromeses amb la sostenibilitat.

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un compromís de col·laboració entre l’empresa i el territori que garanteix una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme. El titular de la CETS és el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, tot i que la CETS s’aplica a l’àmbit de tota la comarca. L’estratègia de la CETS es renova de manera participativa cada cinc anys.

El certificat FSC mixt garanteix que el paper està elaborat amb una barreja de materials procedents de boscos certificats per FSC, materials reciclats i/o fusta controlada FSC. Malgrat que la fusta controlada no provingui de boscos certificats per FSC, es redueix el risc que el material s’obtingui de fonts no acceptables, atès que ha de complir uns estàndards específics.

Forest Stewardship Council (FSC) és una organització mundial sense afany de lucre  que es dedica, des de fa més de 25 anys, a promoure la gestió forestal responsable per tot del món.